⭐🚚 Aktuální doba doručení je 1-3 pracovní dny 🚚⭐

Čaje Hyleys

Firma Regency Teas byla na Srí Lance založena v roce 1997. Vyváží širokou škálu čajů pod značkou „HYLEYS“ do 26 zemí po celém světe. Největší oblibě se čaje Hyleys těší v Severní Americe a východní Evropě.

Důraz je kladen na 100% použití přírodních ingrediencí. Čaje pocházejí z nejkvalitnějších plantáží v horské části střední Srí Lanky. Firma používá nejmodernější balicí stroje a kvalifikovanou pracovní sílu. Čaje jsou baleny za přísných hygienických podmínek. Celý proces výroby byl certifikován HACCP Srí Lanským normalizačním institutem. 

Společnost denně vyrobí 2,75 milionu čajových sáčků. V současnosti je firma Regency Teas pátý největší vývozce čajů na Srí Lance. Degustátoři denně ochutnávají více než 500 šálků, aby vybrali ty nejlepší druhy a směsi čajů.

Dárková sada čajů

Na našem e-shopu najdete nejen klasické druhy, které vás postaví na nohy, jako jsou zelený a černý čaj. Vyzkoušet můžete také japonský exotický matcha čaj s cejlonským Sencha čajem, obsahující 5 druhů v jedné krabičce. Obdarujte své blízké nebo udělejte radost sobě dárkovou sadou, která obsahuje ovocné a bylinné čaje.

Čaje a jejich balení

Pro uchování plné chuti a aroma jsou jednotlivé čajové sáčky baleny do foliových obalů, které zabrání přístupu vzduchu a znehodnocení čaje. Sypané čaje Hyleys jsou baleny do uzavíratelných obalů.

Čaj a jeho výroba

Sběr čajových lístků se provádí pouze ručně. Trhání lístků probíhá každých 7 až 10 dní. 

Po natrhání se rozprostřou na speciálních roštech. Foukáním teplého vzduchu dochází k odstranění přebytečné vlhkosti. Lístky jsou pravidelně prohrabávány. Tento proces trvá od 6 do 20 hodin. Rolováním čajových lístků se naruší buněčná struktura a dochází k uvolnění silic a enzymů, což má hlavní vliv na výslednou chuť a vůni čaje.

Černý čaj se vyrábí fermentací neboli oxidací čajových lístků. Toto je základní proces pro jeho výrobu. Zelený čaj se fermentací nevyrábí. Čajové lístky jsou rozprostřeny na speciálních stolech a vlivem vháněného teplého vzduchu dochází k reakci s kyslíkem. Fermentace trvá od 20 minut do 3 hodin.

Sušení odstraní přebytečnou vlhkost až na 2 %. Doba a teplota sušení jsou závislé na třídě a druhu čaje. Čajové lístky se suší dvakrát. Optimální teplota pro první sušení černého čaje je 90–95 °C, pro druhé sušení je 82–87 °C. Následně dochází k třídění podle velikosti čajových lístků.

7 položek celkem

Cena

155285
1155285

Značky

Položek k zobrazení: 7
42 ftb 1
285 Kč

Vícedruhový japonský Matcha čaj + cejlonský Sencha čaj

Kód: 3591
2 9 druhu2
265 Kč

- třída čaje BOPF, 100% přírodní produkt

Kód: 3588
pleasure
155 Kč

- černý čaj s maracujou a ananasem

Kód: 3585
inspirtion
155 Kč

- černý čaj s bergamotem a lesními plody

Kód: 3582
mo 1
215 Kč

- špičkový střednělistý polozelený čaj

Kód: 3579
rc 1
215 Kč

- špičkový velkolistý černý čaj

Kód: 3576
Čaj Hyleys 1001 MYSTERY - sypaný čaj 100g
215 Kč

Špičkový černý čaj s příměsí

Kód: 3573